vrijdag 8 juni 2007

OF THE RECORD

Dit is 'of the record', krijg je als journalist wel eens te horen van een geïnterviewde, als hij iets kwijt wil wat hij jou wel wel vertellen, maar anderen niet. Als je een goede relatie wilt houden met zo'n geïnterviewde, respecteer je die opmerking en schrijf je het niet op.
'Of the record' wilde Antal Rogan, vice-voorzitter van de parlementaire fractie van oppositiepartij Fidesz vandaag tegenover een groep buitenlandse journalisten wel kwijt dat Hongarije teveel ziekenhuizen heeft, en een aantal moet sluiten. 'Of the record' willen Fidesz-politici wel vaker zaken kwijt die ze hun kiezers nooit vertellen.
Natúúrlijk vertel je als oppositiepartij de kiezers tijdens een verkiezingscampagne niet dat je na de verkiezingen zult moeten bezuinigen, zei Rogan (niet eens of the record). Na enige druk was hij trouwens ook bereid om 'on the record' te verklaren dat er ziekenhuizen dicht moeten. Vandaar dat ik het nu opschrijf.
Natúúrlijk vond Rogan de huidige regering illegitiem, vanwege het feit dat premier Gyurcsány heeft toegegeven dat hij tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar gelogen heeft. Hoe noem je dat in goed Nederlands? Met twee maten meten?

Geen opmerkingen: